AK Parti, sokak köpekleriyle ilgili önemli bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Kamuoyundan gelen yoğun talepleri dikkate alan AK Parti yetkilileri, dünya genelindeki uygulamaları incelediklerini belirtti. İngiltere'deki benzer bir düzenleme örneğini göz önünde bulunduran parti yetkilileri, tasarıda sahipsiz köpeklerin uyutulmasına ilişkin bir düzenleme öngörüyor.

Mevcut durumda sokak köpeklerinin artan popülasyonunu önlemenin mümkün olmadığını belirten yetkililer, bakım, kısırlaştırma ve barınak gibi yöntemlerin sorunu çözemediğini ifade etti. Bu nedenle, uyutma yönteminin popülasyon kontrolü için gerekliliğine dikkat çektiler.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Yasal düzenlemeye göre her belediye, barınaklarında bulunan köpeklerin fotoğraflarını internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yaparak yayınlayacak. Köpeklerin sahiplendirilmesi için 30 gün beklemesi planlanıyor. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler, merhametli ve acısız bir şekilde uyutulacak.

Tasarıda yer alan bir diğer önemli madde ise sahiplenen köpeklerin takibinin sıkı bir şekilde yapılacak olması. Sahiplenen hayvanlara çip takılacak ve sahiplerin sorumlulukları düzenli olarak kontrol edilecek.

AK Parti, bu önemli yasa tasarısını Meclis'e en geç 2 hafta içinde getirerek yasalaşmasını bekliyor

Kaynak: gazete duvar