Adana'da, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kullandığı binaya kimliği belirsiz bir kişi tarafından 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırı girişiminin yaşandığı HDP ve Yeşil Sol Parti binası ise polis ablukasına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan binanın girişine sabah saatlerinde bir kadın geldi. Polis olay yerinde inceleme yaparken, saldırı girişiminde bulunan kadın ve yanındaki bir başka kişi, partililer tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

'BU KADAR ABARTMAYIN'

Kadının, Abidin Paşa Caddesi'nde bir otobüs durağında partililer tarafından yakalanması sonrasında, “Siz kimsiniz beni polisler gönderdi” dediği, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın bu sırada saldırganlara tepki göstererek "Tüm Türkiye bunun takipçisi, bu işin peşini bırakmayacağız" demesi üzerine de polisten "Bu kadar abartmayın" yanıtını aldığı belirtildi.

Olaya dair bilgi veren HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, kadının kapının açılmaması üzerine merdivenlerde 15 dakika bekledikten sonra çantasından çıkardığı pet şişeleri kapının önüne bırakıp binadan ayrıldığını söyledi. Karakış, “Yukarı çıkan kadın zili çalıyor bu esnada içeride bulunan yöneticimiz kadını fark edip, açmıyor. Polis olay yerinde inceleme yaptı. Şikayetçi olduk” diye belirtti. 

İşte İstanbul'da Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum! İşte İstanbul'da Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum!

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Adana Valiliği ise saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığını açıkladı. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, "20.08.2023 günü saat 10.30 sıralarında Adana HDP İl Binası giriş kapısına bir bayan şahıs tarafından 3 adet ispirto şişesi ve 1 adet defter bırakılması olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Olayı gerçekleştiren şahsın 1997 Osmaniye doğumlu A.C. olduğu tespit edilerek Emniyet Birimlerimizce yakalanmış, şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir. Olayla ilgili adlî tahkikat çok yönlü devam etmektedir" denildi.

'ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN YAKALANDI'

HDP Adana İl Örgütü, güvenlik kamerası görüntülerini ve polis incelemesinin fotoğraflarını paylaşarak, :"Bu şahıs HDP Adana /Yeşil Sol İl Örgütüne saldırı girişiminde bulunmuştur. Bu tür saldırılar bizim siyasal faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir" açıklaması yaptı.

Olay HDP'nin saat 16.00'da düzenleyeceği etkinlik öncesinde yaşandı. Yeşil Sol Parti'den yapılan açıklamadaysa, kadının nasıl yakalandığının ayrıntıları paylaşıldı:

"Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16:00'da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir."

Aynı binaya 18 Mayıs 2015 tarihinde IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 7 kişi yaralanmıştı. (Duvar)

Editör: Haber Merkezi