BM Genel Sekreteri Guterres Gazze'deki İnsani Kriz İçin Acil Çağrı Yaptı BM Genel Sekreteri Guterres Gazze'deki İnsani Kriz İçin Acil Çağrı Yaptı

Hindistan'ın Keşmir bölgesindeki popüler kayak merkezi Gulmarg'ı vuran çığ nedeniyle en az bir yabancı kayakçının hayatını kaybettiği, çok sayıda kayakçının da mahsur kaldığı açıklandı.

Reuters'in haberine göre bu hafta Gulmarg'da 1,5 metre civarında kar yağışı kaydedildi ve yetkililer daha sonra bölge için çığ uyarısı yaptı.

5 KİŞİ ÇIĞDAN KURTARILDI

Kurtarma ekibinin başkanı Manzoor Ahmad gazetecilere verdiği demeçte, "Şu ana kadar bir kayakçı öldü ve beşi kurtarıldı" dedi ve ölen kişinin uyruğunun henüz belirlenmediğini ekledi. Yetkililer mahsur kalan kayakçıların çoğunun yabancı olduğunu söyledi.

Gulmarg Kalkınma Otoritesi genel müdürü Waseem Raja, mahsur kalan insanları kurtarmak için "büyük bir kurtarma operasyonu" başlatıldığını söyledi.

Himalayalar'ın karla kaplı dağlarıyla Keşmir bölgesi kış sporları için popüler bir destinasyon olsa da geçmişte çok sayıda çığ kazasına da sahne oldu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Gulmarg bölgesinde meydana gelen çığın ardından iki Polonyalı kayakçı hayatını kaybetmiş, 19 kişi ise kurtarılmıştı.

Kaynak: karar