Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in saha komutanlarından Visam Hüseyin Tavil'in öldürülmesinin ardından düzenlenen bir programa video konferans aracılığıyla katıldı.

Programda ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırılarına değinen Nasrallah, saldırıları "İngiliz ve Amerikan aptallığı" olarak nitelendirdi ve ABD'nin savaşı tırmandırmak istemediğini iddia etmesine rağmen bunun tam tersini yaptığını belirtti.

Nasrallah, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının Kızıldeniz'deki gemilere zarar vereceğini ancak bunun İsrail'i korumak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, ABD'nin İran'a mesaj gönderme ve tehdit etme girişimlerinin yanıltıcı olduğunu söyledi ve bu tür tehditlere Yemenlilerin nasıl yanıt vereceğine kendilerinin karar vereceğini vurguladı.

Nasrallah, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ve Doğu Akdeniz'e savaş gemisi filosu göndermesine de değinerek, bu tehditlere karşı başarılı olduklarını ve Lübnan'ı tehdit etmeye çalışanların başarılı olamadığını belirtti.

Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı

Ayrıca, İsrail'in yaşadığı kayıpları ve olası bir savaş sonrası durumu değerlendirerek, İsrail için büyük bir felaket olacağını ifade etti.

Kaynak: sözcü