Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, 81 yaşında hayatını kaybetti. Eymür, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde KOAH tedavisi görürken vefat etti. Bugün İstanbul'da Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Eymür'ün ailesi, sevenleri ve birçok önemli isim katıldı.

Cenaze namazı, ikindi namazını müteakip kılındı. Törene Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, emekli diplomat ve siyasetçi Mehmet Ali Bayar, eski İstanbul İl Emniyet Müdürü ve emekli Vali Kemal Yazıcıoğlu gibi isimler de katıldı. Ayrıca, eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gültekin Uysal, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile Alaattin Çakıcı da çelenk gönderdi.

Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı

Cenaze namazının ardından Mehmet Eymür'ün naaşı, Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eymür'ün vefatı ve cenaze töreni Türkiye'de geniş bir şekilde medyada yer aldı.

Kaynak: cumhuriyet