Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti! Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Başkan Yardımcısı Fatih Karahan'ın atanmasıyla birlikte Hafize Gaye Erkan dönemi sona erdi. Bu değişiklik uluslararası piyasalarda olumlu bir tepki alırken, İngiltere merkezli banka HSBC, Karahan'ın yeni görevine dair bir not yayımladı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, HSBC ekonomistlerinden Melis Metiner, "Yeni Merkez Bankası Başkanı, Aynı Politika" başlıklı notunda, başkanlık değişiminin para politikası üzerindeki etkisini değerlendirdi.

HSBC, başkanlık değişiminin para politikasında bir değişikliğe yol açmasını beklemediklerini belirtirken, TCMB'nin sıkılaştırma sürecinin geçen ay sona erdiğini düşündüklerini ve bu yıl boyunca politika faizinin sabit kalmasını beklediklerini ifade etti.

Yayımlanan notta, HSBC'nin Türkiye'nin enflasyon görünümüne ilişkin riskleri hala gördüğü ve manşet enflasyonun, TCMB'nin yüzde 36'lık tahmininin üzerinde bu yıl sonuna kadar yüzde 45'e kadar ılımlı bir seviyeye ulaşabileceğini öngördüğü belirtildi.

Not ayrıca, TCMB'nin yeni enflasyon raporunu 8 Şubat'ta yayınlayacağını hatırlatarak, "Yıl sonu tahmininin yukarı yönlü revize edilebileceğini düşünüyoruz. Yakın vadede piyasaların odak noktası, makro ihtiyati politika çabaları, likidite önlemleri veya potansiyel mali sıkılaştırma da dahil olmak üzere politika yapıcıların uygulamaya koyduğu diğer sıkılaştırma önlemleri olacak" ifadelerine yer verdi.

(karar)

Kaynak: karar