Yemen'deki İran destekli Husi grubu, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde düzenledikleri saldırılarda iki gemi ve bir ABD destroyerini füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) vurduklarını açıkladı.

ASKERİ SÖZCÜDEN AÇIKLAMA

Husilere ait "El-Mesire" televizyon kanalına konuşan Askeri Sözcü Yahya Seri, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde üç askeri operasyon düzenlediklerini belirtti. Seri, Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir destroyeri balistik füzelerle ve "Captain Paris" isimli bir gemiyi deniz füzeleriyle hedef aldıklarını, Umman Denizi'nde ise "Happy Condor" isimli gemiyi İHA'larla vurduklarını ifade etti.

GAZZE İÇİN SALDIRILAR DEVAM EDECEK

Husi sözcüsü, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sona erene ve abluka kaldırılana kadar kendi saldırılarının süreceğini belirtti.

İsrail 'in Lübnan'da ateşkes için taleplerini ABD'ye ilettiği iddia edildi İsrail 'in Lübnan'da ateşkes için taleplerini ABD'ye ilettiği iddia edildi

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki olarak Husiler, 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında İsrail'e bağlı ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına İHA'lar ve füzelerle saldırıyor. Bu saldırılar sonucunda birçok denizcilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikede olduğu gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduklarını duyurdu. ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi kontrolündeki bölgelere yönelik saldırıları üzerine, Husiler bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.

Kaynak: HABERLER.COM