4 taşınmaz Üsküdar, Kadıköy, Eyüpsultan ve Çatalca ilçelerinde yer alıyor. Taşınmazlara ilişkin karar önümüzdeki günlerde verilecek.

Saraçhane’deki İBB binasında gerçekleşen İBB Meclisi ekim ayı oturumlarının ilkinde CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı öğrenci yurtlarına ilişkin bir önerge verdi. Önergeyi okuyan Kösedağı, İBB yönetiminin öğrenci yurtlarının geliştirilmesine özel bir önem verdiğini belirterek “İBB olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 6’sı kız, 4’ü erkek olmak üzere toplam 9 ilçede 10 öğrenci yurdu açtık. Bu eğitim öğretim yılı için toplam kapasite 2 bin 800 olan yurtlarımıza 15 bin 547 sayıda talep geldi. Sadece bu başvuru sayısı bile İstanbul’umuzda ne kadar büyük bir ihtiyacı karşılamaya çalıştığımızı ve ne kadar doğru bir yaptığımızın göstergesidir” dedi.

‘Kayırmacılık siyaseti’

Belirli vakıflara geçmiş dönemde İBB gayrimenkullerinin tahsis edildiğini vurgulayan Kösedağı “Geçmiş dönemde Ak Parti yönetimi her alanda olduğu gibi bu alanda da kayırmacılık siyaseti izlemiştir. Bu tahsislerin bir kısmı üzerinde hayata geçirilen öğrenci yurtlarına ise bu vakıflar tarafından yine Ak Parti tarzına uygun kayırmacı bir anlayışla öğrenci kaydı yapılmıştır. Yeni dönemde İBB yönetimi fikri hür, vicdani hür gençlerin yetişmesini sağlamayı amaçlamaktadır” diye konuştu. Kösedağı özetle önergesinde şu ifadeleri kullandı:
Bu bağlamda geçmiş dönemde bazı vakıf ve derneklere meclis kararıyla tahsis edilen İBB taşınmazlarının yeniden İBB’ye iadesini sağlamak ve öğrencilerimize yurt hizmeti verilmesi amacıyla meclis gündemine alınarak hukuk komisyonunu havalesine karar verilmesini arz ve talep ederiz.
Önerge ilgili komisyona havale edildi. Önümüzdeki günlerde önergeye ilişkin karar verilecek.

Kahramanmaraş'ta Ahşap Fabrikasında Yangın Çıktı Kahramanmaraş'ta Ahşap Fabrikasında Yangın Çıktı

Ne olmuştu?

İBB Meclisi’nde geçen ay geçmiş dönemde vakıf ve derneklere meclis kararıyla tahsis edilen İBB mülkiyetindeki taşınmazların öğrencilere yurt hizmeti sağlanması amacıyla iadesi talebi AKP’li üyelerin oylarıyla reddedilmişti. Önerge ile iadesi talep edilen 4 taşınmaz geçmiş dönemde Ensar Vakfı, TÜGVA, İlim Yayma Vakfı ve Aziz Mahmud Hüdayı Vakfı’na tahsis edilmiş.

Kaynak: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi