İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes 28 Operasyonu" kapsamında 18 ülkeden Interpol'ün kırmızı bültenle arama geçmişi bulunan 56 kişinin yakalandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 11 ilde eş zamanlı yürütülen "Kafes-28 Operasyonu" ile 18 ülkeden 56 kişinin yakalandığını, Interpol'ün kırmızı alarm ve yayın mesajı (acil yakalama mesajı) ve arama kayıtlarına geçtiğini belirtti. Yerlikaya, ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, bültenlerin adı ne olursa olsun, halkın huzurunu bozan ve onları birer birer kafese koyan uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine mühlet vermeyeceklerini söyledi. 

Sinan Ateş'in eşi iddianamenin kabulüne tepki gösterdi: Devlet ne sağımızda ne solumuzda ne de arkamızda... Sinan Ateş'in eşi iddianamenin kabulüne tepki gösterdi: Devlet ne sağımızda ne solumuzda ne de arkamızda...

Bakan Yerlikaya, bu sabah erken saatlerde operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, devletin nefesinin her zaman teröristlerin ve işbirlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin ve suç merkezlerinin boynunda olduğunu ve bundan sonra da devam edeceğini belirtti. boyunlarına asılmasını sağlayın.

İnterpol-Europol dairesi ve KOM Başkanlığı'nın EGM İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü çalışma sonucunda İnterpol'e İstanbul, Antalya, 11 ilde kırmızı bülten ve yayın mesajı gönderildi. Sakarya, Bolu, Çanakkale, Eskisehir, İzmir, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Yalova. 56 kişiye yönelik çağrı kayıtlarıyla (acil yakalama mesajı) “Kafes-28 Operasyonu” düzenlendi.

Aralarında ABD, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, Fas, Filistin, Hindistan, İsrail, İran, Katar, Kazakistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan'ın da bulunduğu 18 ülke tarafından kırmızı bültenle aranan kişiler Ürdün olmak üzere 18 ülkenin çıkarttığı kırmızı bültenle aranan şahısların "suç örgütü üyeliği", "uyuşturucu madde ticareti", "kara para aklama", "saldırı", "kalpazanlık", "soygun", "dolandırıcılık", "göçmen kaçakçılığı", "adam öldürme", "fuhuş", "hırsızlık", "kaçakçılık", "rüşvet", "yolsuzluk" ve "sahtecilik" suçlarından arama kayıtları olduğu belirlendi.

İnterpol tarafından aranan ve polisin titiz incelemeleri sonucunda Türkiye'de olduğu belirlenen 56 kişi yakalandı. Polis çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: HABERLER.COM