Usulsüz şekilde aracına çakar takanların cezalarına artış yapılacağı bildirildi. İçişleri Bakanlığı, 1.823 TL olan cezanın 4.064 TL'ye çıkarılmasıyla ilgili harekete geçerken, çakarlarla ilgili denetimin de artırılacağı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, yetkisi olmadan usulsüzce aracına siren veya çakar taktıranlarla mücadelemiz devam ediyor. Bu konu için, cezaların fiyatları arttırılması hedeflenirken, bu kurala uymayanların trafikten men edileceği de bildirildi.

Yalan Söylemenin Psikolojisi, Toplumsal Etkileri ve Kabul Edilebilirlik Sınırları Yalan Söylemenin Psikolojisi, Toplumsal Etkileri ve Kabul Edilebilirlik Sınırları

CEZASI ARTIYOR

Yapılan işlemler kapsamında, daha öncesinde 1.823 TL olan trafik cezası artık 4.064 TL'ye çıkarılması daha sonrasında araçların trafikteki kontrolüne de ağırlık verileceği belirtildi.

TRAİFİKTEN MEN GELİYOR

Sürücülerin kanun dışı araçlarına çakar taktırdığını belirten yetkililer şunları da açıklamaya ekledi:

“Özellikle zengin kişiler, suç örgütü liderleri trafik cezasını ödeyip bunları kullanmaya devam ediyor. Fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek, cezaları önümüzdeki dönemde daha da artırılacak” dedi. (karar)

Editör: Haber Merkezi