Ankara'daki teleferik sistemi 'süresiz' olarak kapatıldı Ankara'daki teleferik sistemi 'süresiz' olarak kapatıldı

Bağcılar’da 11 Ekim’de yaşanan olayda, İBB’ye bağlı otobüsün şoförlüğü yapan Hümmet A., Göztepe Mahallesi Tem Güney Yanyol Matbaacılar Caddesi kavşağının yakınlarında seyir halindeyken, yoldaki başka bir araç ısrarla korna çalmaya başladı.

Araç şoförü adaha sonra da Hümmet A.’ya tehdit ve hakaret ettiği iddia edilmişti. Belediye otobüsünü takip eden araç ve içeinde bulunan diğer yolcu araçtan inerek otobüsün camı yumrukladığı ve eline bıçak alarak otobüsün ilk olarak camlarına vurdu daha sonrasında tekerlerini bıçakladığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Otobüs tekerlerinin bıçaklanmasından sonra bir anda yan yatarken, İETT şoförü maddi manevi zarara uğradığını dile getirerek şikayetçi olmuştu.

Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada saldırganların Serhat A. ve Abdulvahap A. olduğu tespit edildi. Hemen gözaltına alınan şüphelilerin Abdulvahap A. emniyetteki işlemler sonrasında serbest bırakılırken, Serhat A. ise ‘kamu malına zarar verme’ suçlamasından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Şahıs Serhat A. ‘konutu terk etmeme’ ve ‘yurt dışına çıkmama’ adli kontrol şartlarıyla sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılma kararına varıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine ‘kamu malına zarar verme’ suçundan şüpheli Serhat A. hakkında tutuklamaya yönelik tekrar yakalama kararı verildi. Konuya ilişkin çalışma devam ediyor. (İHA)

Editör: Haber Merkezi