Çip krizi sebebiyle azalan araç stokları, sonunda artış gösteriyor. Bu durum, sıfır otomobil fiyatlarının düşmesine yol açarken, birçok bayi de müşteri çekmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeye başlıyor.

Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi

FİYATLARA BİR DARBE DE FAİZ KARARI VURDU

Ancak, sıfır arabada yaşanan düşüş, ikinci el araba maliyetlerini de negatif etkiliyor. Araç kredilerinin yüksek faiz oranları ise piyasada uysallığa neden oluyor. İkinci el araba maliyetlerine son darbe ise Merkez Bankası'nın faiz kararıyla vuruldu.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARINDA YÜZDE 30 DÜŞÜŞ

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, Ticaret Bakanlığı'nın sıkı denetimleri ve Merkez Bankası'nın yeni faiz kararıyla daha da derinleşebilir. Otomobil galerileri, yatırım yapacak kişilerin mevduat faizlerine yöneleceğini öngörüyor ve ikinci el otomobil fiyatlarının yüzde 30 kadar gerileyebileceğini belirtiliyor.

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 30'U GEÇMEYECEK

Oto galeri esnafı, artık arabaların yatırım vasıtayı olmaktan çıktığını ve arzın düştüğünü ifade etti. Bankaların yüksek faiz oranları, arabaya yatırım yapmayı daha az cazip hale getiriyor. Bu sebeple araba piyasasında arz düşüyor ve maliyetler geriliyor. İkinci el araba maliyetlerinin yüzde 30'lara kadar gerilemesi bekleniyor, ancak bu düşüşün bir zaman sonra duracağı öngörülüyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi