Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de, Akbelen ormanlarının maden sahasına çevrilmesine karşı tam 4 yıldır süren direniş, köylülerin yeni yıla Akbelen nöbet çadırında girmesiyle bir kez daha vurgulandı.

İkizköylüler ve çevreciler, Akbelen'in doğal güzelliklerine sahip çıkmak ve bölgedeki ekosistemleri korumak amacıyla 2024 yılında da direnişlerine devam edeceklerini belirttiler.

İkizköy çevre komitesi sözcüsü Necla Işık, yaptığı açıklamada, "Tam 4 yıldır İkizköy için, Akbelen ormanları için, dağlarımız taşlarımız kuşlarımız için, vatanımız toprağımız için mücadele veriyoruz, direniyoruz. Nöbet tutuyoruz. 2023'te canımızı alsalar kolumuzu bacağımızı kesseler de Akbelen’i yangın yerine çevirseler de biz bu topraklardan ayrılmayacağız, Akbelen'den de vazgeçmiyoruz. Bu mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız. Ne Akbelen’i ne İkizköyü madene vereceğiz, maden çalışması durana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. 4 yıldır direniyoruz, ölene kadar direneceğiz." dedi.

Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı Niğde'de Minibüs ile Hafif Ticari Aracın Çarpışması Sonucu 1 Ölü 2 Yaralı

Kaynak: sözcü