İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ve beraberindeki dört iklim aktivistinin, Londra'da ekim ayında katıldıkları bir protesto sırasında kamu düzenini bozdukları gerekçesiyle yargılandıkları dava, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, Thunberg ve diğer aktivistlerin beraatine karar verdi.

Yazar Salman Rüşdi'den İtalya Başbakanı Meloni'ye Tavsiye: 'Biraz Büyü' Yazar Salman Rüşdi'den İtalya Başbakanı Meloni'ye Tavsiye: 'Biraz Büyü'

Bölge hakimi John Law, polisin eylemcileri gözaltına almasının yasalara uygun olmadığını belirterek, eylemcilerin suç işlemediğine hükmetti. Protestonun barışçıl ve medeni olduğunu vurgulayan Law, savcılığın sunduğu kanıtların karar vermeye yardımcı olmadığını ifade etti.

Mahkeme kararının ardından Thunberg ve diğer eylemciler, basına açıklama yaparak protestonun amacına dikkat çektiler. Avukatları Raj Chada, protestoculara uygulanan kuralların yasal olmadığını ve ifade özgürlüğünü engellediğini belirtti.

Beraat eden aktivist Christopher Kebbon da iklim kriziyle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Thunberg ve diğer aktivistler, Londra'da düzenlenen Enerji İstihbarat Forumu'nun yapıldığı otelin önünde düzenlenen protestoda yolu kapatmış ve forumun iptal edilmesini istemişlerdi. Thunberg, polisin dağılın uyarısı ile yolu açma girişimlerine direnerek gözaltına alınmıştı.

Thunberg'le birlikte gözaltına alınan diğer eylemcilerin davaları ise gelecek haftalarda gruplar halinde görülecek. (BirGün)

Editör: DS Haber