Hollanda'da, Lahey'de parlamentoya giden A12 ana yolunun son kısmını kapatarak fosil yakıt kullanımının sonlandırılması için eylem yapan yüzlerce iklim aktivisti polis tarafından gözaltına alındı.

"Extinction Rebellion (Yok Oluş İsyanı)" adlı çevreci grubun organizasyonuyla gerçekleştirilen eylemde, göstericiler petrol, kömür ve gaz kullanımının durdurulmasını talep etti.

Ellerinde "Fosil yakıt sübvansiyonlarını durdur", "İklim doldu” ve "Burada çocuklarım için duruyorum" yazılı pankartlar taşıyan aktivistler, hükümetin fosil yakıt politikasını eleştirdi.

Yolanda Schuur adlı bir çevreci aktivist, fosil sübvansiyonlarının kaldırılmasını talep ettiklerini ve hükümetin bu konuda adım atmamasının iklim krizini daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Polis, eylemin yapıldığı bölgeyi "gösteriye yasaklı bölge" ilan ederek, uyarılara rağmen yolu terk etmeyen yüzlerce kişiyi gözaltına aldı ve bölgeden uzaklaştırdı.

Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi

Bu eylem, daha önce 9 Eylül 2023'te yapılan bir eylemin devamı niteliğindeydi. O dönemde yaklaşık 2 bin kişi gözaltına alınmıştı. Daha sonra Temsilciler Meclisi, fosil endüstrisine verilen sübvansiyonların aşamalı olarak kaldırılması yönünde bir önergeyi kabul etmişti. (Sözcü)

Editör: DS Haber