Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu Netanyahu Hamas'ın Ateşkes Önerisine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Şili'nin orta ve güney kesimlerinde yaşanan orman yangınları feci sonuçlara neden oldu. İlk belirlemelere göre, bu yangınlarda 20'den fazla kişi hayatını kaybetti. Valparaiso ve Vina del Mar gibi kıyı kentlerinde birçok bölgede yangınlar çıktı.

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olağanüstü hal ilan ettiklerini ve tüm ekiplerin yangınlara müdahale için ülkenin orta ve güney kesimlerine yönlendirildiğini belirtti.

Concon, Quintero ve Maitencillo gibi şehirlere doğru hızla yayılan yangınlar, ciddi bir tehdit oluşturuyor. Valparaiso kentine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Penuelas Gölü Doğal Parkı'nda da yangın çıktığı bildirildi.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi (Senapred) tarafından yapılan açıklamada, yangının şiddetli rüzgarlar nedeniyle hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu. (Sözcü)

Editör: DS Haber