Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı

Ülkeyi etkisi altına alan soğuk iklim ve kar yağışları vatandaşları olumsuz etkiliyor. Yurt genelinde hava sıcaklığı 12 derece düştü. İstanbul'un bazı mahalleleri ve yüksek kesimlerinde aralıklarla yağmur yağıyor.

TEKİRDAĞ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde ilk ve ortaöğretim okullarında servisli eğitim kapsamında öğrencilerimize 9 Ocak Salı günü öğleden sonra, öğrencilerimize ise öğleden sonra ulaşım imkanları dahilinde eğitime başlanacaktır. Malkara ilçesinde 9 Ocak Salı ve 10 Ocak Çarşamba günü ulaşımlı eğitim, tüm devlet ve özel okullar, temel ve ortaöğretim okullarımız 1 gün, Muratlı ilçesinde ise tüm eğitim okulları Temel okullar ile özel ve resmi ortaöğretim okullarımız 1 gün süreyle tatil edilmiştir. 9 Ocak Salı öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 1 gün boyunca.\"

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Biga, Lapseki, Yenice, Çan ve Gelibolu ilçelerinde sıcaklıkların düşmesinin ardından kar yağışı başladı. Bu nedenle Biga, Lapseki, Yenice, Çan ve Gelibolu'da otobüste eğitim gören öğrencilerin öğleden sonra eğitimlerine ara verildi.

Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, gezici eğitim kapsamında köylerden ilçe merkezine gelen öğrencilere öğleden sonra izin verme kararı aldıklarını söyledi.

Lapseki Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemizde devam eden kuvvetli rüzgar ve kar yağışı ve buna bağlı riskler nedeniyle, resmi törenle öğleden sonra ulaşım yoluyla eğitime ulaşan öğrenciler için eğitime yarım gün ara verilmesine karar verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar." İfadesi kullanıldı.

İstanbul'da 10 Ocak Çarşamba günü okulların kapatılmasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: KARAR