İlk ev alıcılarına sunulan 1,20 düşük faiz oranı ipoteklerini çevreleyen eğilim gündemde kalıyor. Konuyla ilgili bir açıklamada, Başkan Yardımcısı Cevdet Yilmaz, "Konut arzını daha da artırmak ve ilk ev alımlarına daha fazla destek sağlamak için mekanizmalara odaklandık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması beklenen 1,20 faizli konut kredisi girişiminin tamamlanması bekleniyor. Çalışma tamamlandıktan sonra, ilk ev alıcılarına yönelik düşük faizli bir ipotek planı Ekim ayında parlamentoya sunulacak.

TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, orta vadeli programlar kapsamında ilk evini alacak kişilere destek vereceğini belirterek, ``Bu bağlamda katılım, finansman ve kalkınma bankaları konuları gündemdeydi. Paranın kimde olduğuna değil, iyi projeleri destekleyin İlk ev alıcılarını daha iyi destekleyecek mekanizmalara odaklandık.” ifadelerini kullandı. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi