Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor' projesini başlattıklarını açıkladı. Erbaş, proje kapsamında üniversite ve lise öğrencisi Diyanet genç gönüllülerin ilkokulda öğrenim gören öğrencilere yönelik etkinlikler düzenleyeceğini belirtti.

Bu etkinliklerde genç gönüllerin, ilkokul öğrencilerine doğru bir rol model olmaya çalışacaklarını ifade etti. Pilot olarak belirlenen 10 ilde gerçekleştirilecek projenin nesillere ve millete hayırlar getirmesini dileyen Erbaş, çocukların 'Kur'an ve sünnet ışığında yetişmelerine katkı sağlamak' amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.

Projenin pilot illeri arasında Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, İstanbul'un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer, Ankara'nın Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri bulunuyor.

MSB: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MSB: 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bu pilot bölgelerde en az 2 bin çocuk ve gence ulaşmayı planlayan proje, deneyimlerin değerlendirilmesinin ardından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nda tüm il ve ilçelerde yaygınlaştırılacak.

Kaynak: diken