Esenyurt'ta iş yerine yapılan silahlı saldırıda bir kadın hayatını kaybetti Esenyurt'ta iş yerine yapılan silahlı saldırıda bir kadın hayatını kaybetti
  1. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı, yağmur sonrası yolların kaygan olması nedeniyle nötralize edildi. İstanbul'da koşulacak olan 105.4 km uzunluğundaki 8. ve son etap öncesi, yağışın etkisiyle yolların kaygan hale gelmesi sebebiyle 8. etap nötralize edildi.

Yarışa nötr start ile başlanmış olup, hava şartlarının iyileşmesi durumunda gerçek start verilebilir. Ancak, şu an için yerlerin kurumasının beklenmediği ve güvenlik açısından risk oluşturabileceği göz önünde bulundurularak, ekstrem hava koşulları protokolü gereği yarış nötralize bir şekilde devam edecek.

Bu karar, organizasyon komitesi, sporcu temsilcisi, takım temsilcisi ve hakem komitesinin birlikte değerlendirilerek alındı. Sporcuların güvenliği en ön planda tutularak, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına yarış nötralize şekilde devam edecek.

Bisikletçiler, planlanan güzergahta Caddebostan Sahili’nde 5 yerine 1 tur atarak Sultanahmet Meydanı’nda parkuru tamamlayacaklar. Finiş noktasından 4 formanın liderleri el ele birlikte geçecekler ve bu etaptaki para ödülü bir hayır kurumuna bağışlanacak.

Saat 11.00’de Beşiktaş Meydanı’ndan yola çıkan bisikletçilerin, saat 13.30 civarında Sultanahmet Meydanı’nda olması bekleniyor.

Kaynak: DHA