Edirne Valiliği, bölgede yaygınlaşan 'tiny house' evlerine yönelik önlem aldı. Muhtarlara gönderilen genelge ile 'tiny house'ların kullanımı yasaklandı. Bu kararın temel amacı ise tarım arazilerini korumak.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin değerli tarım arazilerini korumak adına 'tiny house' ve kaçak yapıların önüne geçeceklerini belirtti. Keşan ve Enez bölgelerinde incelemelerde bulunan Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki tüm muhtarlara genelge gönderdiklerini ve 'tiny house' veya kaçak yapıların izin verilmeyeceğini net bir şekilde belirttiklerini ifade etti.

Tiny house yapılarının artış gösterdiğine dikkat çeken Sezer, bu tür yapıların hukuki olmadığını vurguladı. Vali Sezer, "Bu hafta 40 tane kaldırdık. Bundan sonra da bunlara müsaade etmeyeceğiz. Çünkü hukuki değil yaptıkları." dedi.

Sezer, tarım arazilerinin ve turizm bölgelerinin korunması gerektiğini vurgulayarak, sağlıksız yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakma amacını taşıdıklarını söyledi ve bu konuda hukuki gerekçelere sahip olduklarını dile getirdi

Kaynak: haber global