İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıllık döneminde toplamda 1019 kez incelendiğini ve bu denetimler sonucunda herhangi bir soruşturmanın açılmadığını belirtti.

İmamoğlu, önceki dönemde yapılan denetimlerin sayısının ise sadece 147 olduğunu ifade etti ve bu denetimlerin çoğunluğunun rutin denetimler olduğunu vurguladı. Kendi dönemlerinde gerçekleştirilen denetim, soruşturma ve teftişlerin ise sayısının oldukça fazla olduğunu dile getiren İmamoğlu, bu süreçlerin sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini belirtti.

Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor

Ayrıca, İstanbul'un hizmette şeffaf ve dürüst bir yönetim sergilediğini vurgulayan İmamoğlu, 1019 inceleme sonucunda herhangi bir yolsuzluk bulunamayanların iftira ve kumpas siyasetine başvurmasının şaşırtıcı olmadığını ifade etti. İmamoğlu, İstanbul'a hizmet etme konusundaki kararlılıklarını sürdüreceklerini ve milletin parasını millete vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet