İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Tasarım Müzesi'nin açılışı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugünkü grup toplantısında dile getirdiği "bilboard engellenmesi" iddialarına yanıt verdi.

İmamoğlu, "Engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler." şeklinde konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekildeydi:

"Engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen bilboard meselesi... Bu işin sadece İstanbul'u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiliyor. Hayırlısı. Allah'tan alışığız. Bize atılan hiçbir taşın etkisi olmaz. Bize doğru gelirken havada güle dönüşür. Dikkat etsinler, bizim öyle bir endişemiz yok. İnsanlara karşı, demokrasiye karşı sorumluluk hissettik. Bu sorumluluğun dışında da hareket etmedik. Bunu en iyi Sayın Akşener bilir."

Sinan Ateş davasında 10 sanık tahliye edildi Sinan Ateş davasında 10 sanık tahliye edildi

İmamoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere de yanıt vererek, "İlk randevu verdiğinde, 2020'nin Ocak ayında bana olan ilgisini hissetmiştim. Bu ilgisi hiç bitmedi. Her daim beni takip ettiğini görebiliyorum. Hatta gece gündüz takip ettiğini hissedebiliyorum. Bir endişem; acaba beni takip etmekten yoruluyor da gece uykusuz mu kalıyor diye sayın Cumhurbaşkanımız diye düşünmeden edemiyorum. Bu yoğun ilgisini bana göstermesi inşallah görevini yapmaya mani olmaz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ise partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada, "Bu defa öncekilerden farklı ve ilginç olarak, bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen; saray değil, belediye. Bizi engellemeye çalışan; Beştepe değil, Saraçhane." ifadelerine yer vermişti

Kaynak: haberler.com