İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen İstanbul İSMEK Enstitüsü Eğitmenler Zirvesi'ne katıldı.

İmamoğlu ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da düzenlenen ilçe belediye başkan adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kendisi hakkında söylediklerine de yanıt verdi.

'ERDOĞAN'IN BANA İLGİSİNİ ANLIYORUM'

İBB Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıtında şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanının bana olan ilgisini, bana olan ilgisini ve bunu sürekli ifade etme tutkusunu inanın anlayabiliyorum.

Çünkü 16 milyonluk İstanbul'un gerçek sahibinin, kendisine ait olduğunu düşündüğü ve bizzat yönetme hakkına sahip olduğunu düşündüğü bir şehri devralmasının üzerinden neredeyse 5 yıl geçti ama yanıldı.

Bu böyle devam edecek. Bu kafa karışıklığı, bu yanlış anlaşılma hala devam ediyor ve bir türlü aşamadılar.

'BİZİ İZLEMEYE DEVAM ETSİN''

Her zaman söylüyorum. Bu sorulara ve bana hitap eden bu duygulara cevap verirsem kampanya döneminde günlerimi bunlara cevap vererek geçireceğim.

Çünkü eminim ki Sayın Cumhurbaşkanının bu seçimdeki tek amacı ve tek kaygısı, kişilik hakları ve kanunlar çerçevesinde İstanbul'a yönelik cümleler telaffuz etmesidir.

Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi

Artık dönem geçti diyelim. Yeni bir dönem başladı. 16 milyon insanın şehri yönettiği bir dönem bu.

Bizi izlemeye devam edin diyerek cevap vereyim.

Kaynak: karar