Kulislerde "İmamoğlu'nun şehzadesi" olarak anılan ve Şişli Belediye Başkanlığı'na aday olan Resul Emrah Şahan ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı.

CHP'li Muammer Keskin'in öncülüğünde Şişli Belediyesi'nde düzenlenen para oyunlarına bir yenisi daha eklenmiş gibi görünüyor. Usulsüzlük öyle boyutlara ulaştı ki inşaat şirketleri Meclis kararı olmasa bile inşaat ruhsatı alıyor. Başkan ve yardımcısı "inşaat ruhsatı" haline gelen bir belgeyi imzalıyor.

Şişli Teşvikiye'de sismik toplanma bölgesi olarak kullanılan arsa için DAP Yapı firmasına verilen inşaat ruhsatını "koordinatör başkan yardımcısı" olarak Resul Emrah Şahan imzalayanlar arasında yer alıyor. Şahan'ın kayda değer bir siyasi geçmişi var. Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun en yakın isimlerinden biriydi. Resul Emrah Şahan, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına seçilmesinin ardından Şişli Belediye Meclis üyesi oldu. Şahan, Şişli Belediye Meclisi'nin İBB meclis üyesi olarak büyükşehir parlamentosuna girdi. Şahan aynı zamanda Şişli Belediyesi'nde koordinatör yardımcılığı görevini de yürütüyor.

İBB'DE DE PROJE KOORDİNATÖRÜ…

Resul Emrah Şahan aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin proje koordinatörü olarak IPA'nın direktörüdür. Ayrıca BİMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İmar Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. Mesele sadece pozisyon meselesi değil. Emrah Şahan bu görevleri karşılığında birden fazla kurumdan maaş alıyor.

'‘PRENS’ ŞİMDİ DE ŞİŞLİ’DEN ADAY ADAYI

Emrah Şahan'ın hızlı yükselişi bununla sınırlı değil. Şahan artık 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin Şişli belediye başkan adayı... Perde arkasında "İmamoğlu'nun şehzadesi" diye anılan Şahan hakkında şu yorumlar yapılıyor: "İBB kaybedildiğinde yeri hazır olsun diye aday adayı oldu." şeklinde yorum yapıldı.



SKANDAL BURADA DA BİTMİYOR

Şişli Belediye Meclisi'nin onaylamamasına ve ruhsatın henüz verilmemesine rağmen ekip tüm hazırlıklarını yaptı. Kaynaklar, henüz karar verilmeden projeye ait görsellerin hazırlandığını, peyzaj alanları, cepheler ve zemin tipleri açısından projenin tamamının hazır olarak görsel olarak dosyaya dahil edildiğini söylüyor. CHP Şişli Belediyesi'nin DAP Yapı projesine onay verdiği alan, Teşvikiye Mahallesi'nin tek toplama alanı konumunda. Bu alandaki toplantıya Emrah Şahan katılarak DAP Yapı proje lisansını savundu.

Söz konusu inşaat için Teşvikiye'de düzenlenen mahalle toplantısında Başkan Muammer, Emrah Şahan'ın daha önce hazırladığı sunumu yaptı. Emrah Şahan da toplantıda hazır bulunarak soruları yanıtladı. Mahalle sakinleri, deprem toplanma alanının tahrip edilmesi nedeniyle yaptıkları protestolar nedeniyle DAP Yapı tarafından "şirket imajına zarar verdikleri" iddiasıyla dava açsa da bu davada hepsi beraat etti.

Tolgahan Erdoğan'ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama dikkat çekti.

Esenler'de Yol Kenarında Cansız Bir Beden Bulundu Esenler'de Yol Kenarında Cansız Bir Beden Bulundu

Kaynak: TOLGAHAN ERDOĞAN