İngiltere'de hükümetin parlamentoya sunacağı yasa tasarısıyla kulüplerin, Avrupa Süper Ligi gibi ayrılıkçı organizasyonlara katılımı yasaklanacak. Başbakanlık Ofisi 10 Numara tarafından yapılan açıklamada, tasarının bugün İngiltere parlamentosuna sunulacağı belirtildi.

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!

Yasa tasarısının, futbol kulüplerine ve yönetimlerine ilişkin düzenlemeler içereceği ve "Futbol Yönetimi Yasa Tasarısı" adı altında sunulacağı ifade edildi. Tasarının, Avrupa Süper Ligi girişimi ve finansal olarak kötü yönetilen bazı kulüplerin iflas etmesi gibi olayların ardından gündeme geldiği vurgulandı.

Tasarı kapsamında kulüp sahipleri ve yöneticilerinin inceleneceği ve finansal olarak yönetiminde başarısız olan kişilerin kulüp yönetiminde söz sahibi olamayacağı, ayrılıkçı organizasyonlara katılımın önüne geçileceği belirtildi. Ayrıca, tasarıyla taraftarın yönetim süreçlerine katılımının sağlanacağı ve saha dışı konularda taraftarın görüşlerine başvurulacağı ifade edildi.

Başbakan Rishi Sunak, tasarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bazı kulüplerin kötü mali yönetimine rağmen işin içinden sıyrılabildiğini ve vicdansız kulüp sahipleri tarafından suistimal edildiğini belirtti. Sunak, tasarının kulüplerin finansal sürdürülebilirliğini ve tarihi mirasını koruyacağını ifade etti.

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer da açıklamasında, "Taraftar yoksa futbol hiçbir şeydir. Onları oyunun merkezine almaya ve kulüpleri, hayati bir toplumsal değer olarak yaşatmaya kararlıyız." şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: anadolu ajansı