Liz Truss'ın kısa süreli başbakanlık döneminde kullandığı Jenga taşlarını andıran kürsünün vergi mükelleflerine 4 bin 175 sterline mal olduğu ortaya çıktı. Kürsü, devrilmeye hazır Jenga bloklarına benzeyen tahta parçaları içerdiğinden, tamamen çökmeyle sonuçlanan bir masa oyunu olan Jenga ile karşılaştırıldı. Kürsü, görevde 45 gün kalan eski başbakan için özel olarak yapıldı. 

The Guardian: Liz Truss başbakanlık yarışında kokain partileri verdi

Gazze'de ölenlerin sayısı 34 bin 971'e ulaştı Gazze'de ölenlerin sayısı 34 bin 971'e ulaştı
The Guardian: Liz Truss başbakanlık yarışında kokain partileri verdi

Mirror'ın bildirdiğine göre, Truss kendisi için iki kürsü yaptırdı. Biri Muhafazakar parti tarafından, diğeri hükümet tarafından ödendi. The Guardian’da yer alan habere göre Downing Street, ikincisi için 4 bin 175 sterlin harcadığını söyledi.

"Başarısızlık anıtı"

İşçi Partisi genel başkan yardımcısı Angela Rayner şunları "Liz Truss ve Muhafazakarlar yalnızca İngiliz ekonomisini devirmekle kalmadılar, aynı zamanda bu kişiselleştirilmiş kürsünün hesabını vergi mükelleflerine bıraktılar. Jenga tasarımı seçimi, ortaya çıkarmak üzere olduğu kaosun bir uyarı işareti olmalıydı. Bu başarısızlık anıtı, Muhafazakarlara bir daha asla ülkenin maliyesine güvenilmemesi gerektiğini hatırlatmalı” diye konuştu. 

Dünya tarihinin en kısa süre hizmet veren liderleri

Dünya tarihinin en kısa süre hizmet veren liderleri

Rishi Sunak ise daha önceki bir yönetim tarafından satın alınan ve 3 bin sterline mal olan başka bir kürsü kullanıyor. Truss, mini bütçe paketinin piyasaları çökerttiği çalkantılı bir başbakanlık sonrasında, önemli bakanların ve Muhafazakar partinin güvenini kaybetti.

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi