Ayrıca, "0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan aranıp, aboneliğin sonlanacağı ya da yeni abonelik başlatma gibi bahanelerle rahatsız edilen tüketicilerin sayısının arttığını" belirtti. Bu tür aramaların ciddi mağduriyetlere neden olduğunu ifade eden Altay, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Altay'a göre, bu tarz aramaların ardında bazen cayma bedeli ödemek zorunda kalınan abonelik işlemleri yatıyor. Arayan kişilerin tüketiciye, eski aboneliğin sona erdiği ve yeni bir abonelik başlatılması gerektiği şeklinde bahaneler sunduğunu dile getirdi.

Avrasya Tüneli'ne zam yapıldı! Avrasya Tüneli'ne zam yapıldı!

Ancak bu durumun tüketiciyi mağdur ettiğine dikkat çeken Altay, bu tür numaralardan gelen aramaların tespit edilip önlem alınması gerektiğini belirtti.

Altay, internet aboneliği sözleşmesinin devam ettiği durumlarda, bu tür aramalar sonucu yapılan işlemlerin ciddi mağduriyetlere yol açabileceğini vurguladı. Bu nedenle tüketicilerin, teyit almadan kendilerini arayan numaralardan işlem yaptırmamaları gerektiğini önemle vurguladı.

Ayrıca, 60 yaş üzeri vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine daha fazla maruz kaldığını belirten tüketiciler, bu konuda bilinçli olmaları ve işlem yapacakları durumlarda hizmet aldıkları müşteri temsilcileriyle iletişime geçmeleri gerektiğini vurguladılar.

Kaynak: Dünya