DÜNYA

İran'ın hava saldırısı bitti: İsrail'de savaş kabinesi toplanıp cevap verecek!

İran Devlet Haber Ajansı IRNA'nın savunma kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail'e balistik füze saldırısı başlatıldı ve tamamlandı. Bu gelişme üzerine İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği yetkilisi, saldırının sonuçlandığını ve İsrail'in yeni bir hamle yapması durumunda karşılığının daha ağır olacağını vurguladı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin ise İran'ın saldırısına yanıt için Savaş Kabinesine yetki verdiği bildirildi.

RNA'nın haberine göre, Lübnan Hizbullahı tarafından Golan Tepeleri'ndeki İsrail üslerinin tamamına onlarca Katyuşa füzesi fırlatıldığı açıklandı. Ayrıca, Ürdün Devlet Sözcüsü, ülkede olağanüstü hal durumunu yalanlayarak, her şeyin normal seyirde devam ettiğini ve sadece tedbir amaçlı hava sahasının kapatıldığını belirtti.

Avrupa Birliği'nin tepkisi de gecikmedi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İran'ın başlattığı saldırıları şiddetle kınayarak, bu durumun bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdit olduğunu belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın başlattığı hava saldırısının ardından savaş kabinesini topladı. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin, İran'ın saldırısına yanıt için Savaş Kabinesine yetki verdiği açıklandı. Bu adımla Savaş Kabinesi, İran'ın saldırısına verilecek yanıt konusunda hızlı ve etkili bir şekilde karar alabilecek.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Said İrevani ise ABD'nin olası müdahalesine ilişkin uyarılarda bulundu. İrevani, İsrail'in bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisinin çok daha sert olacağını belirtti ve İsrail'e verilecek yanıtın daha ağır olacağını vurguladı.