İBB Arnavutköy'deki İnşaatları Durdurma Kararı Aldı İBB Arnavutköy'deki İnşaatları Durdurma Kararı Aldı

Türkiye güvenlik güçleri, IŞİD'in Horasan koluna bağlı olduğu tespit edilen Tacikistanlı terörist Somon Zokirzoda'nın saldırı hazırlığı içinde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi. 22 yaşındaki Zokirzoda'nın Türkiye'ye resmi yollarla giriş yaptığı, ancak oturum izni bulunmadığı ortaya çıktı.

Operasyon sonucunda Zokirzoda'nın Zeytinburnu'nda Süleymancılar tarikatına ait bir yurtta kaldığı bilgisi elde edildi. Emniyet yetkilileri, yapılan incelemelerde Zokirzoda'nın IŞİD'in Horasan kolu ile iletişim halinde olduğunu ve konsolosluklara yönelik saldırılar için hazırlık yaptığına dair belirtiler tespit etti.

Güvenlik güçleri, Zokirzoda'nın telefonunda ele geçirilen mesajlarda saldırıya hazır olduğunu ifade ettiği bilgisine ulaştı. Operasyon kapsamında, terör örgütüne eleman geçişi sağlayan kişilerden birinin Zokirzoda'ya Afganistan'a geçiş için belgeler verdiği ve işbirliği yaptığı bilgisi de elde edildi.

Bir örgüt yöneticisinin ifadesine göre Zokirzoda'nın bilgilerini örgüt merkezine ilettiği ve Afganistan'a geçirileceği ancak bu planın başarısız olduğu belirtildi.

Kaynak: gerçek gündem