CHP Kobani Davası kararına tepki gösterdi! CHP Kobani Davası kararına tepki gösterdi!

Gazeteci İsmail Saymaz, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde CHP ile DEM partisi arasında aranan "kentsel uzlaşma"ya ilişkin elde edilen bilgileri katılımcılarla paylaştı.

SZC TV yayınında DEM Parti'nin Ataşehir, Avcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu'nda aday çıkarmayacağını dile getiren Saymaz, devamında şunları kaydetti:

"Zaten bu ilçelerde yüzde 10'un üzerinde oy oranı yok. Bağcılar, Sultanbeyli, Esenyurt gibi güçlü oldukları ilçelerde aday çıkarıyorlar. Esenyurt'ta uzlaşma sağlanamadı. DEM partisi adayını orada gösterdi. Önümüzdeki birkaç gün içinde bunu kaldırmanın mümkün olup olmayacağını bilmiyorum."

Esenyurt'ta iki partinin anlaşarak Ali Gökmen'in yerine Ahmet Özer'i atadığı yönünde söylentiler vardı.

'CHP, DEM PARTİ ADAY ÇIKARDIĞI İÇİN KÜÇÜKÇEKMECE'Yİ KAYBEDEBİLİR'

Saymaz, ana muhalefet partisi DEM'in aday gösterdiği için Küçükçekmece'yi kaybedebileceği görüşünü dile getirerek şunları kaydetti:

"Arnavutköy'de çok güçlüler, ama CHP'nin adayı da çok enteresan bir aday. Bilmiyorum ne olur. Sultanbeyli'de DEM Partililer çok güçlü. Üstelik CHP'nin adayı, eski İBB Mezarlıklar Müdürü Ayhan Bey. Ama aday çıkardılar karşısında. Bağcılar DEM Parti'nin çok güçlü olduğu bir yer, orada da aday çıkardılar. Çekmece ve Esenyurt, DEM Parti'nin oylarıyla AK Parti'den aldığı iki ilçe, bu ikisinde de aday çıkardılar."

Kaynak: GERÇEK GÜNDEM