Tolga Karel beşinci kez baba oluyor: Bebeğinin cinsiyeti açıklandı Tolga Karel beşinci kez baba oluyor: Bebeğinin cinsiyeti açıklandı

İsmail Saymaz, Fatih Altaylı'nın YouTube programına konuk oldu. Altaylı, "Halk TV'den neden ayrıldınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben bıraktığım yerleri çok konuşan biri değilim. Bundan uzak duruyorum. "Halk TV'nin siyasi yöneliminin o dönemde üretilen içerikleri gölgelemeye başladığını düşünmeye başladım" diye yanıt verdi.

"SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE YAYINLAYIN..."

6 Şubat'ta yaşanan depremden sonra böyle bir karar aldığını söyleyen Saymaz, şöyle konuştu: "Deprem günlerinden başlayarak Altı Masa krizi de dahil olmak üzere Halk TV yayınlarında seçimleri önceleyen bir çaba ortaya çıktı ve bu doğrultuda yayın yapıyorlar. Seçim sonuçları. Bu tür yayınlar var." İçeriğin siyasi sonuçları olabilir. Ama sırf siyasi görüşlerim yüzünden kendimi gölgede bırakmıyorum.

Halk TV'de seçimlerde benimsenen siyasi duruşu ve Tablo 6'da özellikle İYİ Parti'ye yönelik dili gördükten sonra bir karar vermek zorunda kaldım. Gazeteciliğimi siyasetin gölgesinde kalmayacağı bir ortamda sürdürmek için Halk TV'den ayrıldım" dedi.

NE OLMUŞTU?

İsmail Saymaz, 10 Nisan 2023'te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 aydır çalıştığı Halk TV'den ayrıldığını duyurdu.

Saymaz, açıklamasında şunları söyledi: "Bugün itibarıyla Halk TV'den ayrıldık. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV çalışanlarına ve siz değerli izleyicilerimize teşekkür ediyorum. Şöyle yazdı: “Lütfen beni affedin.”

Sözcü TV genel müdürü Alişer Delek, İsmail Saymaz'ın Sözcü TV'ye taşındığını Twitter'dan duyurdu: "Sevgili dostum, son zamanların en iyi muhabiri/gazetecisi @ismailsaymaz, aramıza hoş geldin." Sizlerle daha güçlü olacağımız kesin. Gözlerinizi @szctelevisionu'dan alamayacaksınız...\" diye duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Halk TV, Saymaz'ın sözleşmesi bitmeden ayrılarak başka bir yere taşınmasının etik olmadığını belirtti.

İSMAİL SAYMAZ KİMDİR?

11 Temmuz 1980 Rize'de doğan İsmail Saymaz, 2006 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans derecesini aldı. Gazeteciliğe Rize'de başlayan Saymaz, Konya ve İstanbul'daki yerel gazetelerde çalıştı. 2002 yılında Radikal gazetesine geçti. Ayrıca Nokta, Akşam, Birgün ve Sözcü gazetelerinde çalıştı. Halk TV'de "Gece Görüşü" adlı programın sunuculuğunu yaptı.

Kaynak: karar