İstanbul - İsmailağa Cemaati, son günlerde gündemi meşgul eden başkanlık tartışmaları ve Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaatin liderliği için aday gösterilme talebiyle ilgili önemli bir karar aldı. Cemaat, Cübbeli Ahmet Hoca'nın verdiği sürenin dolmasının ardından ilişkilerini kesme kararı aldığını duyurdu.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrasında yaşanan başkanlık koltuğu için adaylık yarışında, Cübbeli Ahmet Hoca'nın isteği cemaat içinde farklı yorumlara neden oldu. Ancak cemaat, Cübbeli Ahmet Hoca'nın verdiği süre dolmadan kendisini aday olarak görmesine karşılık vermedi.

Cemaatin resmi açıklamasında belirtildiğine göre, Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaatle olan bağları resmen koparıldı ve onun cemaat içindeki söz ve davranışlarının bağlayıcı olmadığı ifade edildi.

Çorum'da Düğün Konvoyu Trajik Bir Olayla Sona Erdi Çorum'da Düğün Konvoyu Trajik Bir Olayla Sona Erdi

İsmailağa Cemaati'nin aldığı bu karar, cemaat içinde uzun süredir devam eden liderlik ve yönetim krizinin yeni bir boyut kazandığını gösteriyor. Cübbeli Ahmet Hoca'nın bundan sonraki tutumu ve cemaatle olan ilişkilerinin nasıl şekilleneceği ise merak konusu olarak duruyor.

Kaynak: Son Dakika