AB Adalet Divanı'ndan Türklere vatandaşlık konusunda karar AB Adalet Divanı'ndan Türklere vatandaşlık konusunda karar

Almanya'nın Solingen kentinde, dört katlı bir binada çıkan yangında Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan bir aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Yangının kundaklama sonucu çıktığı belirtilen olay, kentteki acı bir olayı hatırlatıyor. İşte detaylar:

Solingen'de bulunan eski bir binada çıkan yangın, 2'si çocuk olmak üzere aynı aileden 4 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesine neden oldu. Yangında ayrıca 9 kişi yaralandı. Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, yangına ilişkin hazırlanan ön raporda, yangının 'kundaklama' sonucu meydana geldiği tespit edildi.

Yangının, eski binanın merdiven boşluğunda başladığı ve baca etkisiyle kısa sürede çatıya sıçradığı belirtildi. Bilirkişi raporuna göre, yangının kasten kundaklama sonucu çıkarıldığına dair kanıtlar bulundu.

Bu acı olay, kentte 1993 yılında yaşanan benzer bir trajedinin hatırlanmasına neden oldu. 1993'te Solingen kentinde, bir Türk ailesinin evi kundaklanmış, saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmişti. Yakalanan failler, cezalarını çektikten sonra tahliye edilmişti

Kaynak: karar