Isparta'da gerçekleşen dehşet verici olay, hafızalardan silinmeyecek türdendi.

30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerin bulunduğu Atlasjet'in İstanbul-Isparta seferini yapan World Focus'tan kiralanan yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçerken Türbetepe'de düştü. Kazada, 7'si mürettebat olmak üzere 57 kişi hayatını kaybetti. Uçakta bulunanlar arasında, Türkiye'de toryum, Türk Hızlandırıcı Projesi, Bilim Kenti ve CERN süreciyle ilgili önemli çalışmaları olan Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Engin Arık ile araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan, yüksek lisans öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve araştırma görevlisi Mustafa Fidan gibi değerli bilim insanları da vardı.

Kazanın ardından, World Focus Hava Yolları'nda görev yapan bazı üst düzey ve teknik personelden oluşan 10 kişi hakkında kamu davası açıldı. Sanıklar, ilk kez 28 Temmuz 2009'da Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Yargılamalar sırasında, sanık sayısı önce 12'ye, ardından 20'ye yükseldi. Kazada uçak şirketinin ortağı olduğu öğrenilen ve yargılanan Yavuz Çizmeci, taksirle ölüme neden olmak suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti Uşak'ta Şiddetli Yağış ve Dolu Hayatı Felç Etti

Ancak, kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yavuz Çizmeci, kazanın yaşandığı tarihten itibaren firariydi. 17 yıldır aranan Çizmeci, Gaziantep'e gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na geldiğinde polisin dikkatini çekti. Polis tarafından durdurulan ve kimliği sahte olduğu ortaya çıkan Çizmeci, gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: HABER GLOBAL