İsrail, ABD'nin Gazze'de ateşkes talebiyle ilgili BMGK oylamasında çekimser oy kullanmasına tepki olarak Refah operasyonu için Washington'a gitmeyi planlayan heyetin ziyaretini iptal ettiğini duyurdu.

Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, BMGK'de 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edilen Gazze'deki ateşkes talebiyle ilgili karar tasarısına tepki gösterildiği belirtildi. ABD'nin, ateşkes çağrısını esirlerin serbest bırakılması koşulu olmaksızın desteklediği yeni metni veto etmemesi üzerine İsrail'in Washington'a gitmeyi planlayan heyetin ziyaretini iptal ettiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Joe Biden'ın talebi üzerine Refah saldırısını görüşmek üzere planlanan heyetin ABD ziyaretinin iptal edildiği belirtildi.

Bu gelişme, ABD'nin uzun süredir BMGK'deki tutumundan sapması olarak değerlendirilirken, İsrail'in de Washington'a planlanan ziyaretini iptal etmesi, taraflar arasındaki gerilimi artırabilecek nitelikte olarak yorumlandı.

Kaynak: anadolu ajansı