İsrail'in Gazze'deki katliamı 42 gün sürdü. Kentte dram yaşanırken İsrail ordusu dün gece masum sivillerin sığındığı Nuseyrat ve Cibaliye kamplarını bombaladı.

Bu saldırılarda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetmesine rağmen İsrail ordusu bugün Batı Şeria'nın Cenin'i işgal ederek Avicenna Hastanesi'ne saldırarak sağlık personelini tutukladı.

HASTANEYE BİR SALDIRI DAHA

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları işgal altında devam ederken Batı Şeria'da da gerilim yüksek.

İsrailli askerler Cenin karakterleriki İbn Sina Hastanesi'ne baskın düzenledi.

İsrail askerleri acil servisin girişinde sağlık çalışanlarını tutukladı ve baskın düzenledi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan şu ifadelerle ifadelere yer verildi: "Şafak vaktindeki işgal güçleri, İbn-i Sina Hastanesi'ndeki ambulansı tutukladı ve arama yaptı. Bu durum Cenin'de kalan yaralılara yardım etmeyi engelliyor."

EN AZ 5 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Paylaşılan fotoğraflarda sağlık personelinin ellerini kaldırarak hastaneden çıktığı görülüyor.

 İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) yapılan açıklamada, Cenin kentindeki saldırıda 5 kişinin öldüğü belirtildi.


GAZZE'DEKİ KAMPLARI DA BOMBALADILAR

İsrail ordusunun kuşatması altında Gazze Şeridi'ndeki yoğun bombardımanı devam ediyor. İsrail'in Deir El Belah'taki Nuseyrat kampına düzenlediği hava saldırısında insanların da içinde bulunduğu onlarca Filistinli yaralandı ve öldürüldü.

Gazze Şeridi'nin devasa ki Cibaliye mülteci kampında "İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği katliamda" en az 11 Filistinli öldü, bir kısmı da yaralandı.


ŞİFA HASTANESİ BASKINI KAN DONDURMUŞTU

Önceki sabah İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde binlerce hastayı ve yerinden edilmiş sivili barındıran, bölgedeki büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi'ne saldırdı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret edecek Avusturya Dışişleri Bakanı Türkiye'yi ziyaret edecek

Hastanedeki keskin nişancılarla denetlenen ve hareket eden herkesi vuran İsrail askerleri, hastanenin sağlık hizmetini vermesini engelledi.

İsrail'in, baskından sonra binadaki tüneller ve mühimmat depolarının yerinde bulunan paslanmış silahlar ve çok sayıda kamerayı kanıtolarak sunması eleştiriye yol açtı.

İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldırısı sırasında katliamlara ateş eden uyarıda bulunan Hamas, sağlık personelinin, yaralıların ve kaldırılan binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin güvenliğinden İsrail, ABD ve uluslararası toplumu soeumlu tuttu.

7 Ekim sabahı Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayı, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adıyla küresel bir operasyon başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. Okulları, evleri ve camileri bombalayan İsrail, sivillerin sığındığı hastanelere de sürekli saldırıyor. 40 gün süren katliamın ardından Gazze'de 11.000'den fazla insan öldürüldü, binlerce kişi yaralandı. Ancak karantina nedeniyle yurt içinde elektrik ve su bulunmuyor. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi