Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü

İsrail güçleri tarafından Gazze'nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim sınır kapısından teslim edilen yaklaşık 100 kimliği belirsiz Filistinlinin naaşı toplu mezara gömüldü. Filistin sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail askerleri, Kerem Ebu Salim sınır kapısından 100'e yakın Filistinlinin naaşını büyük buzdolabı bulunan bir araçla kendilerine teslim etti.

Bunların bir kısmı Gazze Şeridi'nin işgali sırasında mezarları yok eden İsrail askerlerinin naaşları, bir kısmı da Gazze saldırılarında öldürülen Filistinlilere ait; Cesetlerin bir kısmının bütün, bir kısmının yarım, bir kısmının da parça halinde getirildiği belirtildi.

DNA'LAR YENİDEN İNCELENECEK

Pek çok ceset neredeyse tamamen çürümüş halde geldi; Fotoğrafların çekildiği ve yaralı bölgelerin belgelendiği paylaşıldı. Mevcut koşullar uygun olmasa da savaş bittikten sonra cesetlerin kimliğinin tespiti için cesetlerin DNA'sının yeniden inceleneceği belirtildi.

TOPLU MEZARA DEFNEDİLDİ

Cenaze namazı kılınan yaklaşık 100 Filistinlinin naaşı, Refah kentindeki toplu mezara tek sıra halinde mavi plastik poşetlere konularak gömüldü. İsrail ordusunun Gazze'de çok sayıda mezar açtığı ve mezarlıkları tahrip ettiği ortaya çıktı. İsrail güçleri son olarak Gazze Şeridi'nin Han Yunus kasabasındaki Nasser Hastanesi çevresindeki mezarlığı yok etti. Mezarlıktaki çok sayıda tahrip olmuş mezar ve bazı dağınık cesetlerin görüntüleri sosyal ağlara yansıdı.

ORDU, TÜNELLERE DENİZ SUYU POMPALANDIĞINI DOĞRULADI

Öte yandan İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana saldırı düzenlediği Gazze Şeridi'ndeki bazı tünellerin deniz suyuyla dolu olduğu yönündeki haberleri doğruladı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'na ait bazı tünellere büyük miktarda deniz suyunun pompalandığı belirtildi.

Yapılan basın açıklamasında, yürütülen mühendislik çalışmaları kapsamında tünellere pompa ve borularla su basıldığı belirtilirken, toprak ve su yollarının analizleri yapılarak akiferlere zarar verilmesinin önlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Son yıllarda İsrail ordusunun ve İsrail güvenlik otoritelerinin geliştirdiği bu yöntemle Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki yer altı altyapısına yönelik operasyonlar gerçekleştiriliyor."

Kaynak: CUMHURİYET