Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar, daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

İsrail-Filistin hattında çatışmalar şiddetlendi. Her iki taraftan da sivil can kayıpları artıyor. Gazze tam ablukaya alındı. 

10 EKİM İSRAİL-FİLİSTİN HATTINDA DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

08:30İSRAİL'DEN FİLİSTİNLİLERE: MISIR'A GİDİN

İsrail ordusu hava saldırılarından kaçmak isteyen Filistinlilere Mısır'a gitmelerini söyledi. Refah kapısının hala açık olduğunu hatırlattı. İsrail Gazze'de bir gecede 200'den fazla hedefin vurulduğunu açıkladı

07:55İSRAİL DENİZDEN DE VURMAYA BAŞLADI

Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi! Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi!

 Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğunu bildirdi.

06:35GAZZE YOĞUN BOMBARDIMAN ALTINDA

İsrail ordusu Demir kılıçlar operasyonunun başından bu yana Gazze'de 1707 hedefin vurulduğunu açıkladı. 

İsrail Hava Kuvvetleri sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki meskun bölgelere bir dizi yeni saldırı başlattı. Beyt Lahya'da bir eve düzenlenen bombalı saldırıda 14 kişilik aile hayatını kaybetti.

Hamas'la çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısı 134'e çıktı, bu 2006'daki 2. Lübnan savaşında ölen asker sayısından fazla. (Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi