Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti! Gazze'de 34 bin 622 kişi hayatını kaybetti!

İsrail Gazetecilere Saldırdı

Hamas'la çatışmaların başlamasından bu yana 89 gazeteciyi öldüren İsrail güçleri, Doğu Kudüs ve Gazze'de görev yapan basın mensuplarına saldırdı.


İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te görev yapan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Mustafa Haruf'u haber yaparken vahşice dövdü, gazeteci hastaneye kaldırıldı.


Olay, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da cuma namazına 10 hafta boyunca uyguladığı kısıtlama nedeniyle bir grup Filistinlinin Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz semtinde namaz kılmak için toplanması sırasında meydana geldi.


Bölgede barikat kuran İsrail polisi, o sırada olayı görüntüleyen AA foto muhabiri Haruf'a önce silah doğrulttu, ardından onu yere düşürüp tekme attı.


Aldığı ağır darbeler sonucu yüzünden ve vücudundan yaralanan Haruf, ambulansla Doğu Kudüs'teki Makasid Hastanesi'ne kaldırıldı.

İsrail polisi, Haruf'un yanındaki kameraman Faiz Abu Rumaila'ya da saldırdı.

İsrail polisi bunun yerine saldırıdan sorumlu polis memurları hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Polis sözcüsünün yazılı açıklamasında, “Sınır Polis Komutanlığı, Doğu Kudüs'teki faaliyetler sırasında dolaşan videoda görülen polis memurları hakkında derhal operasyonel uzaklaştırma başlattı. "Bu polislerle ilgili konu Emniyet İçi Soruşturma Müdürlüğü'ne intikal etti.

ALMANYA'YA Kınama

Almanya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Steffen Seibert, sosyal medya platformundaki hesabından İsrail polisinin Haruf'u dövdüğü görüntüleri aktardı.

Seibert, paylaşımında "İsrail, vatandaşlarının güvenliğine nasıl katkıda bulunabilir?" sorusunu sorarak İsrail polisinin tavrını eleştirdi.

AL CEZEERA MUHABİRİ VE KAMERA YARALANDI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in yerinden edilenlerin bulunduğu Han Yunus kasabasındaki Ferhane okulunun yakınına düzenlediği saldırıda, Al Jazeera'nin Gazze televizyon muhabiri Dahduh ve kameramanı Abu Dakka şarapnel parçasıyla yaralandı.

Elinden, kolundan, omzundan ve karnından yaralanan Dahduh, Han Yunus'taki Nasser Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hayatı tehlikede olmayan gazetecinin sağlık durumunun stabil olduğu ancak ameliyata alınması gerektiği öğrenildi.

Saldırının ardından kameraman Abu Dakka ve diğer yaralıların sığındığı Ferhane okulunun bulunduğu alan İsrail güçleri tarafından kuşatıldı.

İsrail askeri araçlarının abluka altına alınması nedeniyle bölgeye ambulanslar giremediği için Abu Dakka'nın hastaneye nakli henüz mümkün olmadı ve gazetecinin sağlık durumunu bilmek de mümkün olmadı.

89 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze hükümetinin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun El Cezire ekibine dördüncü kez kasıtlı olarak saldırdığı ve bu durumu uluslararası hukuku ihlal eden bir suç olarak nitelendirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Dahduh ve Abu Dakka'daki yaralanmalar, gazetecilere gözdağı verilmesi, İsrail'in çocuklara, kadınlara ve sivillere karşı işlediği suçların örtbas edilmesi ve gazetecilerin gerçekleri haber yapmasının engellenmesi bağlamında meydana geldi."

Açıklamada ayrıca İsrail'in 7 Ekim'den bu yana 89 gazeteciyi öldürdüğü, sekizini gözaltına aldığı ve çok sayıda gazeteciyi yaraladığı iddia ediliyor.

25 Ekim saldırısında İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat mülteci kampındaki bir eve saldırması sonucu El Cezire'nin Gazze muhabiri Dahduh'un eşi, oğlu ve kızı da dahil olmak üzere ailesinden çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.(SÖZCÜ)

Editör: Haber Merkezi