İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluğunu vurmasının ardından misilleme için düğmeye bastı. Hazırlıkların tamamlandığı belirtilirken, ABD'li yetkililer İsrail'e saldırı için zaman tanıdı.

İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurması bölgedeki gerilimi artırmıştı. İran, bu saldırıya "Cezalandıracağız" şeklinde açıklama yapmıştı. Ardından ABD istihbaratının İran'ın olası bir saldırısına ilişkin zaman vermesi tansiyonu daha da yükseltti.

Geçtiğimiz hafta sonu, İran İsrail'in saldırısına karşılık verdi. İran füze ve İHA'larla İsrail topraklarına saldırdı. Bazı hedefler vurulurken, İHA'lar ve füzelerin ABD ve İsrail hava kuvvetlerince imha edildiği belirtildi. Bu saldırı, İran'ın İsrail'i ilk kez kendi topraklarından vurması açısından önemliydi.

Ukrayna'ya ABD Yardımı Gecikirse Toprak Kaybı Riski Var Ukrayna'ya ABD Yardımı Gecikirse Toprak Kaybı Riski Var

İsrail yetkilileri, İran'ın saldırısına karşı karşılık vereceklerini belirtti. Hazırlıkların tamamlandığı ifade edilirken, ABD'li yetkililere göre İsrail'in saldırısı her an veya hafta sonunda gerçekleşebilir. Misilleme saldırısının sınırlı olacağı bildirildi.

Kaynak: medya radar