Ardahan'da 25 öğrenci hastaneye kaldırıldı Ardahan'da 25 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Antalya'da, Tünektepe Teleferik kazası sonrası tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, cezaevinin yaklaşık 300 metre uzağında belirlenen alanda açıklama yaptı. Ancak, Zeybek'in konuşmasının ardından cezaevine doğru yürümek isteyen partililer ile jandarma ekipleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

12 Nisan'daki teleferik kazasının ardından tutuklanan Kocagöz'ü ziyaret etmek için Antalya'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in cezaevi ziyareti sonrası yapacağı açıklama için jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zeybek'in açıklama yapacağı bölgeye gelen partililer belirlenen alana yönlendirildi. Görüşmenin ardından Zeybek, cezaevi çıkışında partililerle birlikte açıklamalarda bulundu.

Zeybek, Kocagöz'ün moralinin iyi olduğunu ve ziyaretçilerle görüştüğünü belirterek, Genel Başkanları Özgür Özel'in konuyu Türkiye gündemine taşıdığını ifade etti. Ayrıca, tutuklamanın hukuksuz olduğunu savundu ve adaletin tecelli etmesini talep etti.

Ancak, Zeybek'in konuşmasının ardından partililer cezaevine doğru yürümek istedi. Bu duruma jandarma ekipleri izin vermedi ve yürüyüşü engelledi. Jandarma ekipleri yürüyüşün yasal olmadığını belirterek geçişlerine müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Yaşanan gerginlik, bölgeye gelen bazı yerel yetkililerin araya girmesiyle son buldu.

Kocagöz'ün tutuklanmasına ve yürüyüşün engellenmesine karşı CHP, adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: DHA