İsrail ordusuna ait onlarca tank ve askeri araç, bu sabah erken saatlerde aniden Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Deir el Belah kentlerine girerek Mevasi el Karara bölgesine ulaştı.

Ordu, yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin yaşadığı çadırlarla dolu Mevasi el-Karara bölgesine makineli tüfek ve tanklarla ateş açarken, can kaybına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, bu ani saldırı ve bombardıman yüzlerce Filistinlinin Deir al-Balah yani Refah kentine doğru kaçmasına neden oldu.

İsrail askeri buldozerlerinin bu bölgede yerinden edilmiş Filistinlilere ait dükkan ve binaları yıktığı iddia edildi.

Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı Rusya Ukrayna'nın İki Kentini Hedef Aldı

GÜVENLİ' YER İKİ AYDIR HER GÜN BOMBALANIYOR

Mevasi el-Karara, İsrail'in güvenli gördüğü ve Filistinlilere sığınma emri verdiği bölgeler arasında yer alsa da yaklaşık iki aydır neredeyse her gün burası bombalanıyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 32 bin 700 Filistinli öldürüldü, 74 bin 298 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce ölüm kaydedilirken, insanların sığındığı hastane ve eğitim kurumlarına düzenlenen saldırılarla sivil altyapı da yok ediliyor.

Kaynak: karar