Gazze'de 101. gününe giren saldırılarda İsrail, hava ve tank atışlarıyla Tel Aviv'in güneyini ve kent merkezini vurmaya devam ediyor. İletişim ve internet servislerinin çökmesi, sivil yardımların aksamalar yaşamasına neden oluyor. Bureyc ve Megazi Mülteci Kampları'nda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Netanyahu Hakkında Tutuklama İstendi Netanyahu Hakkında Tutuklama İstendi

İsrail ordusu, Hamas'a ait birçok silah deposunun imha edildiğini iddia ediyor ve savaşın aylarca sürebileceğini, daha çok hedefli operasyonlar gerçekleştireceklerini belirtiyor. Bu sırada İsrail'in kuzeyindeki Lübnan sınırında Hizbullah güçleri İsrail'e saldırdı ve İsrail ordusu da havadan karşılık verdi.

Gazze Şeridi'nde gıda yardımı almak için toplanan binlerce Filistinliye İsrail güçleri ateş açtı. Olayda çok sayıda Filistinli yaralanırken, izdihamda ezilen birçok kişinin vücudunda kırıklar oluştu. Gazze'nin kuzeyine ilk kez gıda yardımı ulaştırıldı, ancak buna rağmen yaklaşık 800 bin Filistinlinin açlık ve susuzluk tehdidi devam ediyor.

Doğu Kudüs'te ise İsrail, 200 Filistinli aileye evlerini kendi yıkmaları için tebligat gönderdi. Aksi takdirde evlerin yıkılacağı ve ağır para cezaları uygulanacağı bildirildi.

Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 24 bine ulaştı. Bu süreçte ölenlerin yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. ABD'nin İsrail'e desteğinde 'sabır tükeniyor' iddiaları ortaya atılırken, İsrail'de de Netanyahu'ya karşı protestolar devam ediyor. Tel Aviv'de binlerce kişi, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını ve Başbakan Netanyahu'nun istifasını talep eden gösterilere katılıyor.

Editör: DS Haber