İsrail'e Türkiye'den 10 Ayda 4,7 Milyar Dolarlık İhracat: Gazze Savaşı İhracatı Etkiledi

Gazze'deki savaşın başladığı ekim ayı, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında yıllık bazda yüzde 28,8'lik bir düşüşe neden oldu. İsrail'e olan toplam ihracat, 10 aylık dönemde 4,7 milyar dolara ulaştı.

Ticaret Bakanlığı, bugün ekim ayı dış ticaret verilerini açıkladı ve bu verilere göre Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında sonuçlar da belirlendi.

Ekim ayında Gazze'deki savaşın başlaması, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında azaltarak 348 milyon dolar seviyesine çekti.

Ocak-ekim döneminde ise Türkiye'nin İsrail'e toplam ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 oranında düşüşle 4 milyar 677 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin İsrail'den ithalatı ise ocak-eylül döneminde yıllık bazda yüzde 31,7'lik bir düşüşle 1 milyar 319 milyon dolara geriledi.

Ayrıca ekim ayında Türkiye'nin ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artarak 22 milyar 873 milyon dolara yükselirken, ithalat yüzde 1,3 oranında artarak 29 milyar 594 milyon dolara ulaştı.

Dış ticaret açığı da bu dönemde yüzde 14,9 oranında düşüşle 6 milyar 721 milyon dolara geriledi.

Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi Fahiş fiyat yasa teklifine yeni düzenleme geldi

Ekonomi ve dış ticaret alanında yaşanan bu gelişmeler Türkiye'nin İsrail ile olan ticaret ilişkilerini etkiledi.(Sözcü)

Editör: Haber Merkezi