İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

Gazze Şeridi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda en az 13 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinli güvenlik kaynakları, Perşembe günü Xinhua'ya yaptıkları açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinin doğusundaki bir evi en az bir füzeyle hedef alarak bombaladığını belirtti.

Tıbbi kaynaklar, bu hava saldırısında aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 8 kişinin öldüğünü ve birçok yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Yerel kaynaklar ve görgü tanıklarının aktardığına göre, aynı gün Gazze'nin kuzeyindeki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda bir araya gelen gençleri hedef alan bir İsrail insansız hava aracı saldırısı gerçekleşti. Tıbbi kaynaklar, bu saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail ordusu ise Gazze'nin güneyinde İsrail sınırına yaklaşık 200 metre mesafede bulunan bir tüneldeki Filistinli militanlarla çatıştığını iddia etti. Ordu, bir İsrail askerinin bu çatışmalarda hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hamas'ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, aynı günün erken saatlerinde, Refah kenti yakınlarında İsrail kuvvetlerinin kurduğu bir tünel girişini havaya uçurduklarını ve içerideki 5 İsrail askerinin öldüğünü bildirdi.

Gazze'deki sağlık yetkililerinin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in devam eden saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 36.654'e, yaralı sayısı ise 83.309'a yükseldi.

Kaynak: HABERLER.COM