Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, şehirlerarası otobüslerde biletlerin tükendiğini açıkladı. Bu yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 12-25 Haziran tarihleri arasında ek seferlerin düzenlenmesine karar verdi. Özcan, şehirlerarası yolcu ve sefer sayısının koronavirüs salgını öncesi döneme göre hala düşük olduğunu ifade etti.

Salgın döneminde günlük otobüs sefer sayısının 700'lere kadar düştüğünü belirten Özcan, salgın sonrasında ise bu sayının 1300'lere kadar yükseldiğini söyledi. Özcan, İstanbul Otogarı'ndan 2023 yılında 440 bin otobüsün çıktığını belirtti.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte şehirlerarası yolcu taşımacılığında hareketliliğin başladığını dile getiren Özcan, geçen Ramazan Bayramı'nda bu kadar yoğunluk yaşanmadığını ancak bu bayramın daha yoğun geçtiğini ifade etti. Bu durumun yaz sezonunun başlaması ve okulların tatil olmasıyla daha da arttığını belirtti.

Ek seferlerin satışına başlandığını belirten Özcan, 12-25 Haziran tarihleri arasında ek seferlerin müsaade edildiğini aktardı.

Bilet fiyatlarına zam yapılmadığını vurgulayan Özcan, bazı vatandaşların yaz aylarında bilet fiyatlarının yüksek olmasını zam sanabildiğini ancak aslında bu durumun böyle olmadığını ifade etti. Özcan, bilet fiyatlarının, Bakanlık yönetmeliği gereği, belirlenen tavan fiyatlara uygun olarak belirlendiğini söyledi.

Kaynak: KARAR