İstanbul Valiliği'nden Galatasaray-Fenerbahçe Maçı Sonrası Resmi Açıklama

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından meydana gelen olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, maç öncesinde ve sırasında alınan güvenlik önlemleri, yaşanan olayların kronolojisi ve sonrasında başlatılan soruşturmalar hakkında bilgi verdi.

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri için imza töreni düzenledi

Dursun Özbek'ten 'Ali Koç' Açıklaması: Silahlı Adamlarla Geldi

Valiliğin açıklamasına göre, maç sırasında 6222 Sayılı Yasaya uymayan 35 kişiye işlem yapıldı. Maçın bitiminden sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyetin özel güvenlik önlemlerini aşarak sahaya girdikleri ve Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.'ye fiili müdahalede bulundukları belirtildi. Emniyet güçleri, Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan güvenli bir şekilde çıkışını sağladı.

Maç Sırasında Alınan Güvenlik Önlemleri

Galatasaray - Fenerbahçe futbol müsabakasında tüm güvenlik tedbirleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlandı ve özel güvenlik birimleriyle koordineli olarak yürütüldü. Maç sırasında, ev sahibi Galatasaray'ın tribünlerinde yaklaşık 51 bin, misafir takım Fenerbahçe'nin tribünlerinde ise 2 bin 318 seyirci yer aldı.

Müsabaka esnasında, 6222 Sayılı Yasa'ya uymayan toplam 35 şahıs hakkında (yabancı madde atma, usulsüz seyirci girişi, taşkınlık yapma, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) işlem yapıldı. Maçın bitiminin ardından stat içerisindeki iç güvenlik tedbirleri, Müsabaka Güvenlik Amirinin talimatıyla sonlandırıldı.

Ali Koç'un Stadyum Müdürü'ne Fiziki Müdahalesi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, maçın bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10'da stada geldi. Futbolcuları soyunma odasında tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzereyken, karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini aşarak sahaya yöneldi. Heyet, sahaya girdikten sonra bayrak açmaya ve fotoğraf çekmeye çalıştı. Bu durumu engellemek isteyen Galatasaray Kulübü Stadyum Müdürü A.Ç.'ye fiziki müdahalede bulunuldu.

Emniyet Güçlerinin Müdahalesi ve Adli İşlemler

Olayların üzerine, Fenerbahçe Futbol Takımının güvenliğini sağlamakla görevli emniyet güçleri saha içerisine girerek müdahale etti. Saha içerisindeki olayların sona ermesinin ardından, Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışı saat 22.52'de sağlandı. Müsabaka sonrasında, Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda, Stadyum Müdürü A.Ç.'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, stat içerisindeki olaylara karıştığı tespit edilen şahısların kimlik tespiti çalışmaları devam ediyor.

İdari ve Adli Soruşturmalar Devam Ediyor

Konuyla ilgili olarak başlatılan idari ve adli tahkikat devam etmekte olup, ihmali bulunan personel hakkında da inceleme başlatıldı. Adli soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Kaynak: KARAR