İstanbul’un en yoğun yollarından biri olan O-3 karayolu üzerindeki Sağmalcılar Viyadüğü'nde depreme karşı güçlendirme çalışmaları başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların kapanmasının ardından 10 gün sürecek olan bu çalışmaları gece saatlerinde gerçekleştirecek.

Çalışmalar Gece Saatlerinde Yapılacak

Sağmalcılar Viyadüğü'nde yapılacak güçlendirme çalışmaları, O-3 karayolu Aksaray yönünde viyadük genleşme derzi yenileme işlemlerini de içerecek.

Bu kapsamda, her gece saat 23.00 ile 06.00 arasında viyadük üzerindeki tüm şeritler trafiğe kapatılacak. Çalışmaların, trafiği en az düzeyde etkilemesi için okulların kapanmasının ardından başlatılması planlanıyor.

Alternatif Güzergahlar Belirlendi

İBB, sürücülerin bu süreçte kullanabilecekleri alternatif yolları da belirledi. O-3 karayolu ve Metris-Esenler bağlantı yolundan gelen sürücülerin Aksaray yönüne ulaşabilmeleri için önerilen güzergahlar şu şekilde:

Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü Mersin'de damat eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü
  • Otogar Bağlantı Yolu ve Dumlupınar Caddesi: Sürücüler, bu yolu kullanarak D-100 karayoluna bağlanıp Hal Kavşağı’ndan Eski Edirne Asfaltı bağlantısını kullanabilirler.
  • Otogar Yönünden Gelen Sürücüler: Doğrudan Dumlupınar Caddesi üzerinden D-100 karayoluna bağlanarak Aksaray yönüne ulaşabilirler.

Depreme Karşı Güçlendirme Çalışmaları

Bu çalışmalar, İstanbul'daki kritik altyapının depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Viyadükte yapılacak yenileme ve güçlendirme işlemleri, İstanbul’un depreme hazırlık çalışmaları kapsamında önemli bir adım olarak görülüyor.

Sürücülerin bu süre zarfında belirtilen alternatif güzergahları kullanmaları ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri önemle duyuruluyor. İBB, çalışmalardan dolayı yaşanabilecek trafik sıkışıklığı ve gecikmeler için sürücülerden anlayış bekliyor.

Kaynak: Karar