İstanbul barajların doluluk oranları %20'nin altında olduğu görülüyor. Yağışların yeteri kadar yağmaması beraberinde getirdiği susuzluk problemi için alarmlar çalmaya başlıyor. Durum böyle olunca İSKİ, suyun tasarruflu kullanılması için çağrıda bulunmaya devam ediyor. Peki şuan İstanbul barajların doluk oranı bugün yüzde kaç? İşte, barajların doluluk oranlarıyla ilgili güncel durum…

3 KASIM İSKİ BARAJ DOLULUK ORANLARI

İstanbulda, dün bütün kenti etkileyen sağanak yağışa rağmen barajların doluluk oranı ilerlemediği gib geriledi. İSKİ'nin yaptığı açıklamada doluluk oranının, %18'e düştüğü görüldü. Yetkililer, İstanbulluları su kullanımında tasarruflu olması konusunda yeniden uyardıda bulundu.

Dün ki yağışdan sonra İSKİ'nin paylaştığı verilerine göre bugün %18.07 olan İstanbul baraj doluluk oranının yükseleceği tahmin ediliyor. 

İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI

Ömerli Barajı yüzde 38,79

Darlık Barajı yüzde 29,27

Elmalı Barajı yüzde 14,31

Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez'in Ardından Tören Düzenlendi Çanakkale'de CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez'in Ardından Tören Düzenlendi

Terkos Barajı yüzde 8,17

Alibey Barajı yüzde 18,29

Büyükçekmece Barajı yüzde 3,76

Sazlıdere Barajı yüzde 3,12

Istrancalar Barajı yüzde 25,58

Kazandere Barajı yüzde 7,23

Pabuçdere Barajı yüzde 3,55

ÜÇ BARAJ'DAN SU TAHLİYESİ DURDURULDU

İstanbul'un suyunu sağlayan bu 10 barajdan 3 tanesi neredeyse kuruma noktasına geldi. Büyükçekmece, Sazlıdere ve Pabuçdere barajlarında su seviyesi yüzde 3 seviyelerine kadar düşmesiyle birlikte su tahliyesi durduruldu. (sabah)

Editör: Haber Merkezi